Jablečné chipsy natural 70 g

Novinka
Značka: Natu
74 Kč
Skladem

Sušené jablečné plátky jsou bohatým zdrojem vlákniny. Můžete je použít jako náhradu čerstvého ovoce nebo jako pamlsek na cesty. Své uplatnění najdou i při pečení sladkých pokrmů. 

  • křupavé, voňavé a plné chuti
  • bez přidaného cukru a konzervantů
  • bohaté na vlákninu
  • obsahují i výživnou slupku
 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Sušená jablka v trochu jiné podobě, než je znáte. Tenké křupavé plátky, které smlsnete jedna dvě. K sušení vybíráme pouze zralá jablka, proto mají jablečné chipsy úžasně sladkou chuť i bez přídavku cukru a zachovávají si maximum živin. Plátky jablek obsahují i výživnou slupku a vynikají vysokým obsahem vlákniny, která je důležitá pro správné trávení.

Křížaly neboli sušená jablka se vyrábí z různých odrůd jablek a jsou známé již nějaké to století. Díky šetrnému sušení je však můžete skladovat déle než čerstvá jablka. 

Využití:  

Sáhněte po křížalách, když vás honí mlsná nebo balíte dětem svačinu do školy či na výlet. Na rozdíl od čerstvých jablek skoro nic neváží. Své uplatnění najdou i při pečení sladkých pokrmů. Můžete je použít i do štrúdlů, závinů, buchet nebo ovesných kaší v kombinaci se skořicí.

 TIPY: 

Sušená jablka není před konzumací potřeba nijak tepelně upravovat. Můžeme je rovnou přimíchat k ořechům, jinému sušenému ovoci a mít výbornou snídaňovou směs, která nás nabudí na celý den. Lze z nich vyrábět i čaj. Stačí hrst křížal zalít horkou vodou a nechat louhovat. Jablka poté můžete ponechat v čaji a sníst nebo přecedit. 

Věděli jste, že?

Pěstování jabloní vyžaduje nejen patřičnou péči, ale také trpělivost. Od pořízení sazenic k první sklizni plodů je třeba vyčkat pět až sedm let. Vybrat si můžete z několik tisícovek různých odrůd. 

Nutriční hodnoty jsou uvedeny na množství 100 g
Energetická hodnota 1488 kJ/352 kcal
Tuky 0,5 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,1 g
Sacharidy 79 g
- z toho cukry 70 g
Vláknina 12 g
Bílkoviny 1,8 g
Sůl 0,01 g

Složení: 100% jablko

Země původu: EU

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: