Living Nutrition - Fermetovaná cejlonská kurkuma 60 kapslí

799 Kč
Skladem

Kurkuma je nazývána „králem bylinek“ a je oceňována zejména díky jejím protizánětlivým vlastnostem. Jedná se o jednu z nejmocnějších adaptogenních bylin. Fermentovaná kurkuma obsahuje kompletní složení kurkuminů společně s dalšími aktivními složkami fytonutrientů, které vytváří plnohodnotný základ. Kurkuma tzv. zahřívá a je tradičně spojována s protizánětlivými procesy v těle.

  • Směs bio aktivních super-potravin na bázi kefírovo-kombuchové fermentace.
  • 600 mg fermentované kurkumy (Curcuma longa) v jedné dávce, 2 kapsle.
  • Kompletní profil aktivních kurkuminoidů.
  • Úplné spektrum přírodních látek.
  • Nejvyšší bio-dostupnost* díky unikátní trojité fermentaci dle asijské receptury
  • Kvašení s 35-ti druhy mikro-organismů včetně všech kmenů Lactobacillů a Bifidobakterií.
  • Vyvinuto jako živý potravinový systém (living food matrix)
  • Bez lepku, raw, a 100% certifikované bio - bohatý na enzymy a mikroby

Detailní informace

Detailní popis produktu

Fermentovaná kurkuma obsahuje kompletní složení kurkuminů společně s dalšími aktivními složkami fytonutrientů, které vytváří plnohodnotný základ. Kurkuma tzv. zahřívá a je tradičně spojována s protizánětlivými procesy v těle.

V ajúrvédské medicíně se používá od nepaměti. Problémem je ale tělesná vstřebatelnost - většina doplňků stravy na trhu jsou vlastně placebo - vaše tělo si z nich nevezme, protože forma, v jaké se tělu dodávají, je nevhodná.

Proč užívat fermentovanou kurkumu?

Již není potřeba piperin

Sušená kurkuma se špatně vstřebává do krevního oběhu, proto většina extraktů z kurkumy obsahuje piperin, sloučeninu obsaženou v černém pepři, která napomáhá přenosu kurkuminu přes střevní bariéru. To může být problematické, protože černý pepř může působit dráždivě na žaludek a poškozovat citlivou sliznici trávicího traktu.

Každá kapsle obsahuje čistý bio kořen kurkumy fermentovaný po delší dobu jedinečným kefírovo-kombuchovým procesem a poté je pečlivě sušená mrazem, aby se zachovaly všechny jedinečné živiny. Na závěr se uzavře do bio fermentované tapiokové kapsle, díky čemuž je 100% bio uvnitř i navenek.

Patentovaná fermentace

Patentovaná kefírovo-kombuchová fermentace přirozeně zvyšuje biologickou dostupnost kurkumy bez nutnosti použití přídatných látek. Vytváří živou synergii mikroživin s vylepšeným výživovým profilem.

Výzkum

Living Nutrition kefírovo-kombučová fermentace zvyšuje v kurkumě mnoho důležitých živin, včetně vysoce aktivní protizánětlivé sloučeniny zvané tetra-hydrokurkumin o přibližně 1000% ve srovnání s nefermentovanou kurkumou.

Níže je uveden účinek naší fermentace na hladinu kurkuminu, zejména na tvorbu zásadně důležitého tetra-hydrokurkuminu. 

Kurkuma se špatně vstřebává a může se stát nestabilní jako antioxidant. Po fermentaci se kurkuma transformuje, vylučuje žlutou pigmentovou vazbu a připojuje ve vodě rozpustnou vazbu, aby zajistila vynikající biologickou dostupnost.

Pouze dlouhý a přirozený proces fermentace může vyprodukovat bylinky a potraviny v tomto dokonalém stavu, kdy vaše tělo rozpozná a využije tisíce aktivovaných živin k tomu, aby se hluboce vyživovalo a dosáhlo rovnováhy v našem stresujícím prostředí.

Dávkování: 

Preventivně užívejte 1 kapsli kurkumy denně. U chronických onemocnění zvyšte dávku na 2 kapsle.

Kapsle lze otevřít a přidat do nápojů či koktejlů nebo přimíchat do jídla. Vyhněte se užívání s horkými jídly nebo nápoji, které by mohly poškodit jemné živiny.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Living Nutrition je renomovaná Anglická značka, jejímž zakladatelem a hlavním formulátorem je Graham Botfield, kvalifikovaný výživový terapeut, lektor a badatel. Během své kariéry reprezentoval mezinárodní značky zabývající se výrobou výživových doplňků, např. Country Life a New Chapter, jako hlavní poradce pro vzdělávání ve Velké Británii. Graham disponuje odbornou znalostí tradičních medicín včetně využití bylin a hub v neuropatické medicíně. Má také mnohaleté zkušenosti jako projektant a vývojář produktů pro mezinárodní značky.
Po mnoha letech vědeckého zkoumání metod jak různé tradiční kultury přeměňují nebo přeměňovaly své ceněné „superpotraviny“ na vyšší stupeň výživy (užíváné jak při obřadech tak v medicíně), Graham dané metody použil k vytvoření nového modelu fermentace živých doplňků stravy.
Living Nutrition klade důraz na výrobní dokonalost inovativních doplňků stravy. Jejich jedinečné výrobní procesy doslova zachycují živou podstatu potravin, čímž vznikají bio-aktivní výživové celky, které tělo intuitivně rozpozná a maximálně využije.