Lyofilizovaná švestka 40 g

89 Kč
Skladem

Mrazem sušená švestka si díky šetrnému zpracování lyofilizací uchovává většinu původních vlastností, jako je vůně, chuť, barva a obsah živin.

  • plná chuť 
  • 100% bez přídavku cukru a konzervantů
  • voňavé a křupavé 
  • dlouhá trvanlivost

Detailní informace

Detailní popis produktu

Lyofilizace je odborný název pro sušení potravin mrazem, díky čemuž se zachová výrazně větší množství živin než při klasickém sušení horkým vzduchem. Mrazem sušené švestky jsou lehké, voňavé a krásně křupavé. Při kontaktu s vodou změknou a navrací se téměř do původního stavu. Sladkou chuť švestek si tak můžete dopřát po celý rok.

Švestka je plodem slivoně švestky, která je hojně rozšířena po celém mírném pásu severní polokoule. 

Použití  

Mrazem sušené švestky mají široké uplatnění:

  • do kaší - krásně se hodí na dochucení a ozdobení snídaňové kaše třeba v kombinaci s mákem a se skořicí
  • svačinka - samotné nebo v kombinaci s jiným mrazem sušeným ovocem mohou sloužit jako rychlá a výživná svačina
  • pečení - švestky můžete přidat do těsta při pečení koláčů
  • RAW dezerty - díky své povaze se hodí do RAW kuchyně
  • prach z lyofilizovaných švestek můžete použít na zdobení

Věděli jste, že?

Švestky se pěstují v Evropě už od 5. století našeho letopočtu. Jejich původ je však datován mnohem dříve. Důkazem jsou pecky nalezené při archeologických vykopávkách z doby starého Říma.

Nutriční hodnoty jsou uvedeny na množství 100 g
Energetická hodnota 1618 kJ / 385 kcal
Tuky 0,6 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g
Sacharidy 90 g
- z toho cukry 61 g
Bílkoviny 3,7 g
Sůl 0 g

Složení: 100% mrazem sušené švestky

Země původu: Srbsko

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: