Lyofilizované mango BIO 35g
Související produkty
Detailní popis produktu
Dopřejte si kousek exotiky kdykoli vás přepadne chuť na něco sladkého. Lyo mango je jedno z našich nejsladších druhů ovoce a navíc nádherně voní a křupe :)
Lyofilizace nebo-li sušení mrazem, je revoluční a zároveň nejšetrnější metoda sušení ovoce. Díky ní si ovoce zachová svůj původní vzhled, přirozenou plnou chuť a vůni. Na 1 kg mrazem sušeného ovoce je spotřebováno přibližně 6-7 kg ovoce čerstvého.
Mango má oválný tvar a jeho slupka hraje mnoha barvami od zelené, přeš žlutou, oranžovou, červenou až po temně fialové odstíny. Uprostřed plodu je ploché, oválné a nejedlé semeno obalené tvrdými vlákny. Mango má velmi specifickou chuť, může připomínat aromatičtější broskev.
Víte, jak probíhá lyofilizace?
V sušící komoře se čerstvý plod hluboce zmrazí až na -100 °C. Poté přichází první fáze sušení. Zvyšuje se teplota zpět k nule a díky podtlaku 50 až 100 Pa obsažená voda v ovoci se postupně odpařuje a zachytává se v kondenzační komoře. Při poslední části lyofilizace se odstraní zbývající vlhkost a plod získá svou křupavou konzistenci.
Sušené mango má široké využití:
- hodí se do müsli, snídaňových kaší a jogurtu
- samotné nebo v kombinaci s jiným mrazem sušeným ovocem poslouží jako rychlá a výživná svačina
- díky své povaze najde uplatnění i v RAW receptech
Složení: 100% BIO mrazem sušené mango
Energetická hodnota | 1493 kJ / 357 kcal |
---|---|
Tuky | 1,8 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 89 g |
- z toho cukry | 79 g |
Vláknina | 10,7 g |
Bílkoviny | 3,6 g |
Sůl | 0,02 g |
Země původu: Peru
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.