Mandle loupané
Související produkty
Detailní popis produktu
Mandle jsou jádra plodů stromu mandloně obecné, která je blízce příbuzná s broskví a meruńkou. Patří mezi skořápkové plody, stejně jako lískové oříšky nebo vlašské ořechy. Mezi největší producenty mandlí patří Spojené státy americké (zejména Kalifornie), dále Austrálie a Evropa.
Původem jsou mandle pravděpodobně z oblasti západní Asie, odkud se rozšířily do celého světa.
Loupané mandle neobsahují nahořklou slupku, proto jsou lépe stravitelné.
Věděli jste, že
30 g (hrst) mandlí obsahuje 6 g bílkovin, což je opravdu slušná dávka na tak malé množství.
TIPY na využití:
-
Snídaňové kaše: Přidejte pár mandlí do kaše v kombinaci s ovocem.
-
Smoothies: Rozmixujte s banánem, přidejte kakaový prášek, med a máte krémové čokoládové smoothie, které ocení nejen vaše děti.
-
Mandlové mléko: Konzumace mandlového mléka je podle ajurvédy vhodná po sexu k celkové regeneraci. Příprava: rozmixujte dva hrnky teplé vody a hrnek mandlí výkonným mixérem. Vzniklý nápoj přeceďte. Mléko dochuťte kardamonem, šafránem, máslem GHÍ a lžičkou medu. Zbylou drť můžete využít na přípravu palačinek, lívanců nebo jí použít na přípravu rozjasňující pleťové masky.
-
Mandlové máslo: Rozmixujte mandle ve výkonném mixéru na jemno. Můžete přidat přírodní sladidla a špetku soli na dochucení.
-
Pečení: Využijte mleté mandle jako součást těsta na pečení v nejrůznějších receptech.
-
Dochucování jídel: Dochází vám inspirace jak dochutit pokrmy? Sáhněte po mandlích. Hodí se do sladkých i slaných jídel.
-
Amlou: Rozmixujte mandle s arganovým olejem, medem a špetkou soli a získáte lahodnou marockou pomazánku!
-
Marcipán
-
Makronky: Tradiční francouzské makronky si připravíte jednoduše z vaječných bílků, mletých mandlí a cukru.
Země původu: Spojené státy americké
Energetická hodnota | 628 kcal / 2593 kJ |
---|---|
Tuky | 56 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 4,5 g |
Sacharidy | 4 g |
- z toho cukry | 4 g |
Vláknina | 12 g |
Bílkoviny | 21 g |
Sůl | 0 g |
Složení: 100% jádra loupaných mandlí. Může obsahovat stopy jiných skořápkových plodů.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.