Mandle loupané

69 Kč 109 Kč od 69 Kč
Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta

Mandle jsou jádra suchých plodů mandloně obecné a jsou bohaté na rostlinné tuky, vlákninu a zdrojem bílkovin. Blanšírované mandle jsou šetrně zbaveny slupky, takže jsou lépe stravitelné. Dodávají tělu velké množství energie a skvěle chutnají.

  • šetrně zbaveny nestravitelné slupky
  • vysoký obsah vlákniny
  • zdroj bílkovin
  • široké spektrum využití v (RAW) kuchyni

Detailní informace

Detailní popis produktu

Mandle jsou jádra plodů stromu mandloně obecné, která je blízce příbuzná s broskví a meruńkou. Patří mezi skořápkové plody, stejně jako lískové oříšky nebo vlašské ořechy. Mezi největší producenty mandlí patří Spojené státy americké (zejména Kalifornie), dále Austrálie a Evropa.  

Původem jsou mandle pravděpodobně z oblasti západní Asie, odkud se rozšířily do celého světa. 

Loupané mandle neobsahují nahořklou slupku, proto jsou lépe stravitelné.

Věděli jste, že  

30 g (hrst) mandlí obsahuje 6 g bílkovin, což je opravdu slušná dávka na tak malé množství.

TIPY na využití:

  1. Snídaňové kaše: Přidejte pár mandlí do kaše v kombinaci s ovocem.

  2. Smoothies: Rozmixujte s banánem, přidejte kakaový prášek, med a máte krémové čokoládové smoothie, které ocení nejen vaše děti.

  3. Mandlové mléko: Konzumace mandlového mléka je podle ajurvédy vhodná po sexu k celkové regeneraci. Příprava: rozmixujte dva hrnky teplé vody a hrnek mandlí výkonným mixérem. Vzniklý nápoj přeceďte. Mléko dochuťte kardamonem, šafránem, máslem GHÍ a lžičkou medu. Zbylou drť můžete využít na přípravu palačinek, lívanců nebo jí použít na přípravu rozjasňující pleťové masky.

  4. Mandlové máslo: Rozmixujte mandle ve výkonném mixéru na jemno. Můžete přidat přírodní sladidla a špetku soli na dochucení.

  5. Pečení: Využijte mleté mandle jako součást těsta na pečení v nejrůznějších receptech.

  6. Dochucování jídel: Dochází vám inspirace jak dochutit pokrmy? Sáhněte po mandlích. Hodí se do sladkých i slaných jídel.

  7. Amlou: Rozmixujte mandle s arganovým olejem, medem a špetkou soli a získáte lahodnou marockou pomazánku!

  8. Marcipán

  9. Makronky: Tradiční francouzské makronky si připravíte jednoduše z vaječných bílků, mletých mandlí a cukru.

Země původu: Spojené státy americké

Nutriční hodnoty jsou uvedeny na množství 100 g
Energetická hodnota 628 kcal / 2593 kJ
Tuky 56 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 4,5 g
Sacharidy 4 g
- z toho cukry 4 g
Vláknina 12 g
Bílkoviny 21 g
Sůl 0 g

Složení100% jádra loupaných mandlí. Může obsahovat stopy jiných skořápkových plodů.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: